Monografija aerokluba Ljubljana

Aeroklub Ljubljana je eden od najstarejših slovenskih aeroklubov. Letalski navdušenci so se v Ljubljani združili v aeroklub že v obdobju med obema svetovnima vojnama. Druga svetovna vojna je začasno prekinila njihovo aktivno in vsestransko delovanje, takoj po končani vojni pa je zanimanje za letalstvo spet močno zaživelo. Na ljubljanskem območju je nastalo kar nekaj klubov, ki so se kmalu združili v enoten aeroklub. Aeroklub Ljubljana je doživel boljše in slabše čase, a ljubezen do letenja je premagala še tako velike ovire. Danes klub šteje 82 let in več kot 150 članov – in prav vsak od nas ima svojo zgodbo in svoje spomine. Čas je, da jih zberemo skupaj in zapišemo. Soustvarjali smo zgodovino, zdaj pa vas vabimo, da sooblikujemo tudi knjigo – monografijo Aerokluba Ljubljana. Vaši spomini, pričevanja, zgodbe, dejstva, številke, fotografije – vse je dobrodošlo. Zložili jih bomo skupaj in iztrgali pozabi.

V prihodnosti bomo vse vas, člane kluba, za potrebe knjige prosili za fotografijo in kratko predstavitev. Že zdaj pa vas vabimo, da nam vse koristne in uporabne informacije ali kakršne koli materiale posredujete na:

acmg@siol.net
Aeroklub Ljubljana, Kolezijska 7, 1000 Ljubljana

Članska srečanja

Redna mesečna srečanja članov bodo vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 19. uri na vzletišču Podpeč ali lokalu PRIGO Brezovica ali lokalu ŠPAN Brezovica. Vsakokrat bo točna lokacija določena sproti.